Kaopla 4.7 & 30.8 2023

4.7 kokouksessa listalla oli ainoastaan uuden opetuspalvelupäällikön valinta, joka meni Johanna Lindstedille. Hän oli ollut kakkosmiehenä – siis henkilönä – tähän asti ja valinta oli helppo ja varma.

Hän on paikallinen, pitkän linjan ammattilainen ja tuntee lajia muutenkin kuin Kouvolasta. Persoonana hän on vailla diivamaisuuksia ja pysyy asiakeskeisenä. Lisäksi asioita alkaa hiljakseen muuttumaan parempaan suuntaan ja vesi vaihtumaan toimialalla. Häntä ei kannata syyttää koulujen alasajoista tai huolettomasta rakentamisesta. Ne ovat ihan muut, jotka sitä agendaa ajavat.

30.8 oli elimäkeläisten oikaisuvaatimus yläkoulun rakentamisesta Korialle. Oikaisuvaatimus oli hyvä ja huolellisesti tehty, mutta kun virkakoneisto tallustaa päättämäänsä suuntaan, niin argumentit – olivat ne kuinka hyviä ja perusteltuja tahansa – jäävät jalkoihin. Mie ja Laila Uljas teimme eriävät mielipiteet, eri kulmista. Itse yritin saada pienen yläkoulun jäämistä Elimäelle, mutta pieleen meni.

Tästä Elimäen tapauksesta tulee vielä kolmaskin näytös. Seuraavan kokouksen raportissa on muutenkin hieman päräyttävämpää asiaa.