Sähkön hinta punavihreää ihanuutta?

Vaikka voimalaitokset ovatkin keskivertoa tutumpia, en itsekään älyä kaikkea. Kun kävi ilmi, että Meri-Porin lauhdevoimala uinuu Ruususen unta sähkön hinnan noustessa pilviin joulua kohti mentäessä, se kyllä loksautti monttua auki. Sen tiesin, että aivan hemmetin viisaat suomalaiset olivat menneet purkamaan Inkoon ison hiilivoimalan joitain vuosia sitten.  Jos kerran entisenä ammattilaisena en tiennyt, en syyttänyt Tuppuraistakaan siitä, ettei hän tiennyt. Sitten nukuin yön yli.

Meillä on kommunistisin hallitus sitten vuoden 1945-46.  Silloin SKDL:n osuus kokoonpanosta on melkein yhtä vahva, kuin sen perillisen Vasemmistoliiton ja uuskommunismin valon nähneen Vihreiden on hallituksesta tänään. Siihen vielä jokunen samanhenkinen demari, Marin kärkenään, niin ”hyvin menee”.

Kepu? Sille ei näytä punaisen pillin mukaan hyppiminen tuota mitään vaikeuksia, kuten ei tuottanut silloinkaan, kun pilliin puhalsi venäläinen kommunisti suomalaisen sijaan.

Uuskommunismi, kuten alkuperäinenkin,  ottavat mallia uskonnoista. Tänään on kuljettava kaitaa polkua ja tehtävä uhrauksia, mutta sen päässä odottaa paratiisi.  Suuri Utopia (Lenin), Suuri Harppaus (Mao), Vihreä Siirtymä (punavihreät)

Jos jokin on varmaa, niin se, että kallis sähkö leikkaa sen kulutusta. Sähkösauna lämmitetään enää kerran viikossa, talvella auto on lohkolämmittimen perässä puoli tuntia vähemmän.

Siis kallis sähkö nimenomaan edistää Vihreää Siirtymää, ja siihenhän tämä hallitus pyrkii kaikin keinoin! Ei näillä ministereillä ajatus veny sinne asti, että miten se vaikuttaa koko hyvinvointivaltion rahoituskertymään tai kuinka vaikeaksi ihmisten elo käy. Se on valitettavaa, mutta jonkun on tehtävä uhrauksia Suuremman Hyvän puolesta.

Nimenomaan jonkun muun.

Hallituksessa on sittenkin saattanut olla ajantasainen tieto keinoista helpottaa sähkön hinnan raketinomaista nousua. Mutta kun se Suuri Utopia eli Vihreä Siirtymä. Joten antaa kansan kärvistellä.

Lämmin kesä on kohta ohi. Sitten pahimmassa tapauksessa alkaa sellainen koirakoulu, että oksat pois. Mutta hallitus on antanut mallia tässäkin.  Jos palelee, niin voi lämpimänä pysyäkseen vaikka tanssia ja veivata lantiota Jauhojengin malliin.