Kaopla 19.5.-22

Toukokuun Kaoplan kokous ei tuonut mitään päräyttävää ilmoille. Jos ei oteta huomioon kaupungin yleistä taipumusta viskoa miltsejä sinnetänne vailla huolta huomisesta, niin asioita hoidetaan järkevästi ja maanläheisesti.

Kouvolan Ammattiopiston ja Taitajan yhdistymisessä muodostunut Eduko on hakemassa itselleen järjestämisluvan vaativan erityisen tuen ammatilliseen koulutukseen maakunnan alueelle. Edukon tavoitteena on näin monipuolistaa alueellista koulutustarjontaa ja toimia jatkossa maakunnallisena vaativan erityisen tuen koulutusta tarjoavana oppilaitoksena. Tällaista koulutusta on tähänkin asti ollut, nyt vain on tarkoitus laajentaa sitä.

Itseäni kuitenkin on alkanut hieman hieman häiritsemään tietyt päätöksenteon rutiinit. Kun koulun rakentamispäätös tehdään, niin luottamushenkilöllä on siinä kaksi roolia. 1) luovuttaa kymmenien miljoonien lupalappu, 2) olla muuraamassa uuden koulun peruskiveä. Kaikki muu on virkamiesten hoteissa.

Sivistystoimi on se puoli, joka sanoo, millaisen koulun he tahtovat. Rakennuttamisesta vastaa Tilapalvelut.

Kysyin lautakunnan kokouksessa isoilta päälliköiltä siitä sivistyspuolen prosessista, jonka  tuloksena tulevan koulun muoto, malli ja rakenteelliset ratkaisut annetaan Tilapalveluille. Uskon ja toivon, että kysyvälle vastataan.